Spaarrekening kiezen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een spaarrekening?
U zoekt een mogelijkheid om een hogere rente voor uw spaargeld te krijgen. Of u heeft opeens extra geld, zoals vakantiegeld of een bonus, die u graag even wil laten renderen. Dit kan, u kunt uw geld tijdelijk op een spaarrekening storten.
Kijk bij het openen van een spaarrekening in elk geval naar de volgende zaken:

Veiligheid
Valt de bank en de betreffende spaarrekening onder het Nederlandse depositogarantiestelsel? Vraag dit expliciet na bij uw bank of bekijk dit bij de DNB. Zo weet u zeker dat uw geld gegarandeerd is. Niet onbelangrijk in deze tijden.

Voorwaarden
Gelden er voor de spaarrekeningen nog voorwaarden, of bent u echt volledig vrij in uw doen en laten? Kijk daarbij naar zaken zoals een minimale inleg, een maximale inleg, of uw tegoed vrij opneembaar is, en of er nog andere addertjes onder het gras zijn. Zoals opeens een lagere rente als uw spaartegoed onder een bepaalde grens komt. Overigens zijn er meer dan voldoende spaarrekeningen die geen enkele voorwaarde stellen en een zeer goede rente voldoen.

Rentevergoeding
Kijk of de bank nu een hoog rentetarief hanteert en – nog belangrijker – of de bank in de afgelopen tijd ook een hoge rente voldeed. Vaak stunten banken tijdelijk met een hoge rente om klanten te trekken, en laten ze de rente erna toch gestaag wat zakken. Voorkom om in deze val te lopen door het historisch renteverloop te bekijken. Wij zijn nu druk doende om dit op onze website te laten zien, opdat u zich een goed en compleet beeld kan vormen van de verschillende mogelijkheden.

Meer weten?
Kijk bij ons overzicht van spaarrekeningen en spaardeposito’s die wij continue beoordelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.