Spaardoelen

Welke spaardoelen zijn er?

Sparen met een doel
Los van de spaarvormen zijn er diverse spaarrekeningen rond een bepaald doel of thema. De meest bekende doelen en thema’s noemen wij hieronder.
Kinderspaarrekening
Duurzame spaarrekening
Zakelijke spaarrekening

Het is sterk af te vragen of deze thematische spaarrekeningen een meerwaarde bieden ten opzichte van bovenstaande spaarvormen.U krijgt vaak een leuke knuffelbeer of een boekje over biologisch tuinieren, maar dit weegt doorga ans niet op tegen de rente die u misloopt. Wilt een spaarrekening voor uw kind of kleinkind openen? Dan is het wellicht verstandiger om gewoon een termijndeposito af te sluiten. Uw (klein)kind zal erg blij zijn met het extra vergaarde kapitaal. Daarnaast biedt ING de tool Doelsparen aan, waarmee je voor jezelf spaardoelen kunt bepalen. Zo kun je op een optimale manier sparen voor een nieuwe auto of voor die welverdiende vakantie.
En wilt u de natuur, de mens of wat anders steunen? U kunt uw maatschappelijke of filantropische bedoelingen wellicht beter op een andere manier bereiken. Zo kunt u bij de duurzame banken ook beleggen in fondsen.

Meer weten?
Bovenstaand staat een vereenvoudigd overzicht van spaarmogelijkheden. Zodat u snel zicht hebt op de grote lijn. Wilt u meer weten? Kijk dan eens bij de overzicht van spaarvormen van de Consumentenbond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.