Spaardeposito

Wat is een spaardeposito?
Verwacht u uw spaargeld voor enkele jaren niet nodig te hebben? Dan loont het zeer zeker de moeite om een termijndeposito af te sluiten. U kunt uw geld voor een vooraf bepaalde duur vastleggen, en krijgt daar een verhoogde rentevergoeding voor.

Looptijd van een spaardeposito
Gebruikelijke termijnen voor een spaardeposito zijn 1, 2, 3, 5, of 10 jaar. Maar er zijn ook partijen die een kortere (3 maanden) of een langere (20 jaar) looptijd aanbieden.
Tussentijds stoppen

Al is het natuurlijk niet de bedoeling, het is belangrijk om te weten of u eventueel tussentijds zou kunnen stoppen met een spaardeposito. Doorgaans kunt u bij alle banken in bijzondere gevallen een spaardeposito beeindigen. En de meeste banken bieden de mogelijkheid om tussentijds te stoppen, waarbij kosten of een boeterente in rekening worden gebracht. Dit varieert sterk per bank.
Meer weten?

Kijk bij ons overzicht van spaardeposito’s. Voor de vergelijkbaarheid tonen wij de depositorentetarieven van spaardeposito’s met een looptijd van 5 jaar. U vindt hier ook specifieke informatie over de mogelijkheden van eventueel tussentijds opzeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.