Sparen vergelijken

Internetsparen

Wat is internetsparen?

Internetsparen is nu normaal geworden
Sinds een jaar of tien is internetsparen in zwang geraakt. Was dit eerst een aparte naam, inmiddels is dit gemeengoed geworden. Internetsparen is niet meer dan dat u direct via internet een product, in dit geval een spaarrekening, afneemt of gebruikt. Het voordeel is evident. Door te werken via internet, kunnen de aanbieders werken tegen lagere kosten, en daarmee een aantrekkelijker product voor de consument aanbieden.
Was er in de jaren ’90 nog vrees bij veel consumenten om het spaargeld digitaal weg te zetten, terwijl niet duidelijk was waar het bleef. Inmiddels is deze vrees er niet meer, consumenten zijn nu gewend om digitaal te bankieren.

Voor- en nadelen van online sparen
Wat betekent internetsparen voor u? Minder gedoe, en een hogere rente. U krijgt vaak geen papieren afschriften en minder service. Maar inmiddels is dit bij de grootbanken niet anders. En dan is het opeens andersom, u krijgt bij de internetbanken tenminste nog elk jaar een keurig jaaroverzicht.
Internet maakt grenzen vrij. Dit hebben we gezien met de avonturen van Icesave enkele jaren geleden. Er zijn veel Nederlanders geweest die achteloos hun goede spaargeld bij een minuscule bank in een klein landje als IJsland plaatsen. Dat zullen we nu niet snel meer zien gebeuren.
Meer weten?

Zie welke spaarrekeningen de hoogste spaarrente bieden.

Mobiele versie afsluiten