Zilvervlootspaarrekening

n daar is ie weer. Diverse banken hebben de afgelopen jaren aangekondigd om een Zilvervlootspaarrekening aan te bieden. De DSB Bank had zo’n rekening, al is dat misschien een wat minder goed voorbeeld.

SNS Bank biedt sinds kort Zilvervlootsparen aan. U dient voor een minimale termijn van 10 jaar te sparen. U kunt jaarlijks maximaal euro 600,00 storten. Wat krijgt u hiervoor terug? Op dit moment krijgt u een marktconforme rente van 2,40%. En als uw kind 18 jaar is geworden, dan krijgt u een premie van maar liefst 10% over de totale inleg.

Let op; de premie van 10% geldt alleen over het tegoed dat minimaal 10 jaar op de spaarrekening staat. Dit is toch wat anders dan de vroegere zilvervlootregeling, waarbij over het eindtegoed een premie van de overheid van toepassing was. Nu krijgt u dus alleen 10% over het tegoed dat voor het 8e jaar van uw kind is gespaard. Alle inleggen van 9 tot en met 18 jaar worden niet met 10% vermeerderd. Als j het zo bekijkt, dan kan je voor je kind, als deze 8 jaar is, beter een termijndeposito voor 10 jaar afsluiten. U krijgt dan een hogere rente op de zorgvuldig opgebouwde inleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.