Verwachting spaarrente

Wat zijn de verwachtingen voor de spaarrente in het komende jaar 2016? Blijven de rentes dalen, of is er sprake van een stabilisering? En wanneer zullen de rentes weer gaan stijgen?

Overheden belang bij lage rente
Naar verwachting van diverse economische deskundigen zullen ook in 2016 de rentevergoedingen op spaarrekeningen laag blijven. De reden is erin gelegen dat de inflatie in Europa, en de rest van de wereld, laag is read the full info here. Dat vormt voor de Europese Centrale Bank (ECB) aanleiding om haar rentetarief laag te houden. De ECB wil namelijk de inflatie laten stijgen richting 2 procent. Met het laag houden van de Europese staatsrente (Euribor) tracht zij bedrijven en consumenten te stimuleren om veel te besteden en te investeren, hetgeen leidt tot economische groei.
Sommigen denken dat de overheden sturen op een lage inflatie. Omdat veel overheden flinke staatsschulden hebben, en een direct eigen belang hebben bij een lage inflatie en lage rente. Maar dit lijkt dus niet het geval. Als zij hierop zouden sturen, dan zouden zij de eigen staatsrente wel verhogen?

Rente zal laag blijven
Wat heb ik daaraan, vraagt u zich af? Dit betekent dat voor de middellange termijn de vooruitzichten van de hoogte van de spaarrentes beperkt blijven. De rentetarieven voor spaarrekeningen, met of zonder voorwaarden, zullen zo rond de 1,00% blijven.

Wat te doen met uw goede centen?
Er zijn helaas weinig andere manieren om met een gelijk risicoprofiel een dergelijk rendement te behalen. Lees onze tips met betrekking tot de keuze van sparen of beleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.