Tijdelijk hogere rente

Verschillende banken proberen voor het eind van het jaar hun balans op te poetsen. De banken kiezen er niet voor om klanten te interesseren door het aanbieden van een vaste hoge spaarrente. Nee, zij proberen consumenten te lokken met tijdelijke actietarieven. Die na een tijdelijke periode weer net zo hard verlaagd worden. Daar heeft u dus uiteindelijk maar weinig aan.

De ING Bank voert sinds enkele weken een actie met een tijdelijke renteverhoging van 1,00% op jaarbasis voor een periode van november 2012 tot en met januari 2013. Maar wanneer u het voordeel uitrekent, zet dit geen zoden aan de dijk. Teruggerekend krijgt u over twee maanden een toeslag van in totaal 0,17%. Dat is niet veel.

Ook nieuwkomer Knab stunt nu met een hoog rentetarief van 2,50%. Terwijl ze deze na 1 januari 2013 direct weer verlagen naar 2,10%. Daar heeft u als spaarder dus ook weinig aan.
Waar moet ik sparen?

Op welke spaarrekening kunt u het beste uw spaargeld zetten? Kijk niet naar tijdelijke actietarieven en andere frivoliteiten. Maar vergelijk de rentevergoedingen die over een langere periode worden gegeven. Wij laten de spaarrekeningen met de hoogste rente over het afgelopen half jaar zien. De SpaarOnline Rekening van Westland Utrecht Bank, de Internetspaarrekening van Argenta Bank en SNS Internet Sparen van SNS Bank bieden over langere tijd de hoogste rente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.