Spaarrentes laag

Er is een duidelijke tendens zichtbaar, kijk maar goed naar onderstaande grafiek. De spaarrentes blijven gestaag stijgen. Bevonden de rentetarieven voor vrij opneembaar sparen zich begin 2012 nog op niveau’s van 2,80%, thans zijn de spaarrentes van de meeste spaarrekeningen zo’n 2,50%. Positieve uitzonderingen vormen SNS Bank en Argenta Bank die een spaarrente voldoen van 2,55%.

Normaliter is een tendens zichtbaar dat bij het einde van het jaar de rentes wat stijgen. Dan schroeven de banken hun balans wat op door het aantrekken van wat extra spaargeld. ING Bank doet dit bijvoorbeeld, door een tijdelijke bonusrente te voldoen. Maar bij de meeste banken is deze tendens nadrukkelijk niet zichtbaar.
Ook zijn er experts die zeggen dat de inflatie op termijn gaat stijgen. De spaarrente zou hierbij meestijgen. Ook van deze verwachtingen is (nog) niets merkbaar.

Al met al kan gesteld worden dat de spaarrentes nu relatief aan de lage kant zijn. Het is verstandig om goed rond te kijken waar u de beste spaarrekening kunt vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.