Spaarrentes dalen licht

In het tweede kwartaal van 2012 zijn de spaarrentes van zowel reguliere spaarrekeningen zonder voorwaarden als van spaardeposito’s verder gedaald. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de spaarrentes op korte termijn zullen stijgen. De rente die banken onderling aan elkaar rekenen, de Euribor-rente, is nog nooit zo laag geweest. De 1-maands Euribor is 0,15%. Er is voor banken dus nauwelijks reden om een hogere rentevergoeding aan particuliere spaarders te voldoen. Een voordeel is er wel voor particulieren; ook de inflatie is historisch gezien laag met in de afgelopen maanden 2,00%.

Rentestanden spaarrekeningen vrij opneembaar

Boden de banken in april 2012 nog rentes rond de 2,70% tot 2,85% aan, nu is de hoogste spaarrente van een Nederlandse spaarbank zo’n 2,60% tot 2,65%. Enige uitzondering vormt Argenta Bank, die geheel tegen de stroom in een rente van 2,80% aanbiedt. De banken die de afgelopen zes maanden gemiddeld genomen de hoogste spaarrente hebben voldaan, zijn de Westland Utrecht Bank, MoneYou, Bank of Scotland, Centraal Beheer Bank en SNS Bank.

Rentestanden

Rentestanden spaardeposito’s

Voor spaardeposito’s is over de periode van april 2012 tot en met juli 2012 zelfs nog sprake van een sterkere daling. Waren er in april jl. nog diverse banken die bij een spaardeposito met een looptijd van 5 jaar een depositorente voldoen van 4,00% tot 4,20%, inmiddels zijn de rentetarieven voor termijndeposito’s flink ingezakt naar 3,50% tot 3,80%. Dat is toch een verschil van zo’n 0,50% op een toch al niet zo hoge rente. Leaseplan Bank blijft voor wat betreft spaardeposito’s de lijsten aanvoeren met 3,80% voor 5 jaar. De banken die de afgelopen zes maanden gemiddeld genomen de hoogste depositorente hebben voldaan, zijn de Leaseplan Bank, Credit Europe Bank, The Economy Bank, Anadolubank en NIBC Direct.

Rentestanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.