Spaarrente in vrije val

Het afgelopen half jaar zijn de spaarrentes wederom aanzienlijk gedaald. Was de spaarrente eind 2012 nog 2,50%, per medio 2013 krijgt u iets minder dan 2,00% op een reguliere spaarrekening. Dat is een daling van 20%! De spaarrentes ondergaan derhalve wederom een vrije val. Dit wil niet zeggen dat de spaarrentes binnenkort nog verder zakken, lagere rentes lijken niet waarschijnlijk. Maar deze verlaging tikt toch behoorlijk aan voor de gemiddelde consument, die zijn spaarvermogen toch al ziet dalen door de hoge inflatie.
Hoge spaarrente moeilijk te vinden

De afgelopen jaren was er een beperkt aantal internetbanken die altijd wel de hoogste rente voldeden. Maar nu is dit niet meer zo. Bekende spaarbanken zoals Moneyou, Lloyd’s Bank (voorheen Bank of Scotland) en NIBC Direct maken geen onderdeel meer uit van de top 5. Alleen Westland Utrecht Bank kan nog met moeite meekomen.
Meer dan ooit is het zaak om steeds te blijven opletten of u nog wel voldoende rente op uw spaarrekening heeft. Grootbanken zoals ING en Rabobank hebben recent hun spaarrentes nog verder verlaagd. Welke banken geven nu dan nog wel een hoge rentevergoeding?

Per mei 2013 is de top 5 als volgt.
Argenta Bank
SNS Bank
SNS REAAL
Leaseplan Bank
Westland Utrecht Bank
Meer …
Depositosparen nog aardig alternatief

Aangezien de spaarrentes relatief laag zijn, blijven wij adviseren om een spaardeposito serieus in overweging te nemen. Dit is de top 5 van spaardeposito’s met de hoogste depositorente per mei 2013.

Argenta Bank
Anadolubank
Credit Europe Bank
Centraal Beheer Achmea
The Economy Bank
Meer …

Het merendeel van deze banken betreft overigens buitenlandse banken. Opvallend; de Belgische spaarbank Argenta Bank scoort zowel voor vrij opneembaar sparen als spaardeposito’s met de hoogste rentevergoeding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.