Is geld lenen verstandig?

We hebben het op deze website eigenlijk alleen over sparen. Voor als je genoeg geld beschikbaar hebt. Maar wat nu als je op enig moment geld tekort komt? Is het dan verstandig om geld te lenen? Op het eerste oog speelt vooral mee dat lenen geld kost. Maar het verhaal is genuanceerder.

De voordelen van een persoonlijke lening

Als je kiest voor een persoonlijke lening, brengt dat diverse voordelen met zich mee. Het bedrag dat je wilt lenen, wordt in een keer op je rekening gestort. Het is een lening die veel zekerheid met zich meebrengt.

Een vaste looptijd en een vast rentepercentage

De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd. Je weet daardoor exact wanneer je klaar bent met het aflossen van de lening. Elke maand los je een vast bedrag af van de persoonlijke lening, inclusief een stukje rente. Een belangrijk voordeel dat zeker niet over het hoofd gezien mag worden, is dat de persoonlijke lening een vast rentepercentage heeft. Daarmee weet je precies waar je aan toe bent.

Aftrekbaar voor de inkomstenbelasting bij verbetering of verbouwing van een koopwoning

Als je ervoor kiest om de persoonlijke lening te gebruiken voor de verbouwing of verbetering van je woning, is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit geldt alleen als je beschikt over een koopwoning. De persoonlijke lening is verder erg geschikt voor het kopen van bijvoorbeeld een auto of een boot.

Het is belangrijk om u goed te laten adviseren over de mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij Kredietdesk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.