Depositorentes thans laag

Sinds half oktober 2012 zijn de rentevergoedingen op spaardeposito’s erg laag. Bij de meeste banken waren de depositorentes het afgelopen jaar al gestaag gedaald. De banken die de afgelopen jaren nog een goede depositorente voldeden, te weten LeasePlan Bank en NIBC Direct, hebben nu ook hun rente verlaagd.

LeasePlan Bank heeft op woensdag 10 oktober jl. haar rentetarieven voor hun termijndeposito’s voor alle looptijden verlaagd met maar liefst 0,50% rente. Voor een termijndeposito van 5 jaar krijgt u geen 3,80% meer, maar slechts 3,30%. NIBC Direct heeft al eerder de renteverlagingen ingezet; sinds mei jl. heeft zij de rente van haar termijndeposito verlaagd van 3,60% naar nu 3,20%.

renteverloop

Wat moet u doen? Een ding is duidelijk; op dit moment krijgt u erg een lage rentevergoeding voor een termijndeposito. Het lijkt het verstandigst om uw geld nu niet vast te zetten, maar betere tijden af te wachten. Centraal Beheer biedt per 21 oktober 2012 op haar RenteVastrekening de hoogste depositorente van dit moment van 3,70%. U kunt overwegen om hier een spaarrekening te openen. Maar de kans bestaat dat ook zij binnenkort de rente verlagen. Daarnaast biedt de LeasePlan Bank een aardig hulpmiddel (als pleister op de wond van hun forse renteverlaging?), de zogenaamde Depositoplanner. Het leuke is dat u hiermee een goed gespreide depositoportefeuille kunt opbouwen, ook als u maar beperkt geld beschikbaar hebt.
Bericht aangemaakt: 21-10-2012
Stelling en jouw mening

Stelling: “Ik heb een spaardeposito ”

Ja door Derk op 21-10-2012.
‘Belangrijk om naast vrij opneembaar sparen ook termijndeposito te hebben, ik heb 5 jaar bij NIBC voor 4,00%, die is nu inderdaad lager….’

Nee door F. Noord op 12-11-2012.
‘Nu slechte rente op deposito, maar 4%. Ik spaar vrij opneembaar, want rentes gaan wel weer stijgen, en anders liever via obligatie, dan krijg je 6%’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.