Beoordeling spaarbanken

Wat is eigenlijk de beoordeling van de bank waar u spaart? U kunt bij verschillende vergelijkingswebsites kijken, maar hier vindt u alleen klantenbeoordelingen. En die zijn toch vrij subjectief van aard. Nee, dan de rating van kredietbeoordelaars. Dat is tenminste een eenduidige en harde economische indicator. Hoe veilig is uw bank? Kijk hieronder naar de resultaten.

Krediet beoordeling banken

Rabobank Aa
ABN Amro en Moneyou A
ING Bank A
AEGON A
Friesland Bank A
Bank of Scotland A
Argenta Bank BBB
SNS Bank Baa
Leaseplan Bank Baa
TEB Bank Baa
Garanti Bank Baa
NIBC Baa
Amsterdam Trade Bank Ba
Credit Europe Bank Ba
DHB Bank Ba
Anadolu Bank B
YapiKredi B
AK Bank B
Bron: Wijzersparen.nl

Krediet beoordeling banken

Uit de uitkomsten blijkt dat de grote banken het best worden beoordeeld, dat wil zeggen Rabobank, ABN Amro en ING Bank, met uitzondering van SNS. Kennelijk heeft de rating een correlatie met de omvang met de bank. Het zal ook helpen dat de grote banken zijn aangeduid als systeembank, en daarmee de zekerheid hebben dat de overheid de bank zal steunen bij dreiging van faillissement.

Verder valt op dat buitenlandse banken zoals Bank of Scotland en Argenta Bank prima meekomen als het om kredietwaardigheid gaat. En het blijkt dat kleinere banken met hoge spaarrentes zoals NIBC en Leaseplan Bank nog vrij aardig scoren.

WestlandUtrecht Bank is – weliswaar als verzelfstandigde activiteit – onderdeel van de ING Groep. Zij biedt op dit moment op de SpaarOnline rekening de hoogste spaarrente. Zo heeft u en een hoge rente, en een hoge rating!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.