Rabobank

De Rabobank is marktleider in veel financiele sectoren in Nederland, zoals op het gebied van hypotheken voor particulieren. De Rabobank is onderdeel van de Rabobank Groep. De Rabobank Groep is nog steeds een cooperatie. Dit betekent dat de bank bestaat uit een verzameling zelfstandige lokale Rabobanken en een centrale organisatie Rabobank Nederland, die een aantal gespecialiseerde dochterondernemingen heeft. De Rabobank komt voort uit een fusie tussen de Boerenleenbank en de Raiffeisenbank. Nog steeds is de Rabobank van nature sterk in de agrarische sector en buiten de steden. De laatste jaren probeert zich steeds meer te manifesteren in de stedelijke gebieden.
Solvabele bank

Het succes van Rabobank in allerlei sectoren vormt kennelijk geen aanleiding om een hoge rente op haar spaarrekeningen te voldoen. Rabobank biedt keurige rentes, maar deze blijven wel onder het gemiddelde schommelen, is onze bescheiden mening.

Kenmerken
Spaardersgarantie (gegevens van voorlopige aard, controleer zelf bij DNB): Bankinstelling valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel.
Land van herkomst: Nederland
Entiteit: Rabobank Groep, zelfstandige bankverzekeraar
Cijfer: 3,2 zie toelichting (schaal 1-10)
Sterren: 1.6 (schaal 1-5, op basis van 1 stem over Rabobank)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.