Spaarrentes zijn laag, maar vergelijken loont nog steeds

De meeste Nederlanders blijven nog steeds trouw aan de grote Nederlandse banken die een te lage spaarrente bieden. Hierdoor laten ze veel geld liggen, ook in tijden met lage spaarrentes.
De gemiddelde spaarrente ligt nu onder de 1 procent. Door spaarrekeningen met elkaar te vergelijken kun je achterhalen welke bank op dit moment de beste rente biedt. Het is niet rendabel om je spaargeld constant over te boeken naar de bank met de hoogste spaarrente. Over het algemeen hoeft dat ook niet. De banken die nu een naar verhouding hoge spaarrente bieden, zullen in de toekomst ook hoog blijven zitten met de spaarrente.

Hoe groot is het verschil tussen de banken?
In het jaar 2008 bedroeg de spaarrente nog maximaal 5,25 procent. De meeste Nederlandse banken kwamen in die tijd niet verder dan 3,5 procent. De verschillen zijn tegenwoordig veel kleiner, maar dat komt doordat de spaarrentes nu laag zijn. Toch kun je nog een steeds een rentevoordeel behalen tot 0,5 procentpunt. Je hoeft alleen maar eenmalig het geld over te zetten naar een bank met een hogere spaarrente.

Hoe kun je spaarrentes vergelijken?
Spaarrentes zijn zeer eenvoudig onderling te vergelijken. Indien je altijd over jouw spaargeld wilt kunnen beschikken en je wilt ook niet verplicht worden om periodiek te storten, dan kies je voor een vrij opneembare spaarrekening. Deze vorm wordt door alle banken aangeboden en kent verder geen verrassingen. Wij hebben de banken met de hoogste spaarrentes al voor jou op een rijtje gezet.

Het enige wat jij moet doen is een rekening openen bij de bank met de hoogste spaarrente, en storten maar. In plaats van vrij opneembare spaarrekeningen, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor depositos. In deze tijd met lage spaarrentes is dat niet aan te bevelen. Je kunt beter eerst wachten tot de rente weer gaat stijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.